top of page
Zoeken

Al onze vrachtwagens voorzien van Lisa2Alert

Heuglijk nieuws bij Milieu Service Nederland als afsluiting van de landelijke Week van de Veiligheid binnen de afvalbranche. Deze week is het project afgerond waarbij al onze vrachtwagens zijn uitgerust met het Lisa2Alert systeem. Een dode hoek assistent die daadwerkelijk levens kan redden.
Aanvullend veiligheidssysteem

Bij Milieu Service Nederland staat veiligheid hoog in het vaandel. Met al bijna 20 jaar een VCA-certificering doen wij er alles aan om de veiligheid voor onze medewerkers én mede weggebruikers te waarborgen. Het dode hoek probleem is één van de meest voorkomende oorzaken van dodelijke verkeersslachtoffers met vrachtwagens. Dat is dan ook de reden dat Milieu Service Nederland uit eigen beweging (want het is niet verplicht) al haar vrachtwagens heeft uitgerust met het Lisa2Alert systeem. Lisa2Alert is een aanvullend veiligheidssysteem op onze dode hoek spiegels en stickers, achteruitrijcamera, dodehoekcamera en een éxtra zijruit in het rechterportier.


Lisa2Alert en mede weggebruikers

De bewezen effectieve Lisa2Alert dode hoek assistent, is het enige systeem dat zich primair op de mede-weggebruiker richt. Met geluids- en lichtsignalen worden voetgangers, fietsers en bromfietsers gewaarschuwd wanneer de vrachtwagenchauffeur rechtsaf wil slaan. Uit onderzoek is gebleken dat fietsers 2 x meer én 2 x sneller naar de vrachtwagen kijken. Dit kan net het verschil maken tussen een aanrijding of niet. Daarnaast ontstaat er 5 x meer interactie tussen de chauffeur en de fietser door het opsteken van de duim of hand ten teken dat ze elkaar gezien hebben. Lisa2Alert voorkomt hierdoor niet alleen verkeersongelukken, het veiligheidsgevoel versterkt ook enorm. Onze chauffeurs willen niet meer anders!


Voor het volledige bericht klik op de link hieronder:

103 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


Dode hoek Waarschuwings Systeem

bottom of page