Wat is Lisa2Alert?

Lisa2Alert is een aanvullend systeem op de bestaande spiegels (en camera’s) ter voorkoming van “dode hoek” ongevallen. Het is een vanuit de praktijk ontwikkeld systeem met geluid- en lichtsignalen voor voetgangers, fietsers en bromfietsers. Deze dode hoek assistent richt zich op de interactie tussen de chauffeur en de overige verkeersdeelnemers zodra hij rechts afslaat.

HOE WERKT DE LISA2ALERT DODE HOEK ASSISTENT?

 1. De basis is een elektronische  control unit, de Lisa, welke aangesloten wordt op de richtingaanwijzers van het voertuig.

 2. Zodra het voertuig onder de ingestelde snelheid komt en de rechter richtingaanwijzer aan gaat, is er aan de rechter zijde aan de buitenkant van het voertuig een waarschuwing signaal te horen.

 3. Bij stilstand voor bijvoorbeeld een verkeerslicht en de rechter richtingaanwijzer staat aan, is er een rustige dubbele piep te horen. Zodra het voertuig gaat rijden worden dit er 3, zo wordt de medeweggebruiker er op attent gemaakt dat het voertuig in beweging komt en dus een afslaand voertuig kan verwachten.

 4. Bovendien knipperen de zijmarkering lichten mee. Op deze manier wordt over de volledige lengte van de vrachtwagen aan de verkeersdeelnemers duidelijk gemaakt dat deze afslaat.

 5. De chauffeur zelf  hoort het geluidssignaal ook en wordt zo extra gewezen op de mogelijke gevaren bij het rechts afslaan.

UNIVERSELE INSTALLATIE

 1. Het Lisa2Alert systeem bestaat uit een geluidsrichter en de control box.

 2. De geluidsrichter is een gepattenteerd ontwerp dat er voor zorgt dat het signaal langs de vrachtwagen wordt gestuurd, tevens zorgt dit ervoor dat de omgeving hier zo min mogelijk hinder van heeft.

 3. De geluidsrichter wordt op de deur onder de zijspiegel gemonteerd, +/- 1,75 hoogte.

 4. Voor stilte gebieden is het systeem met een druk op de knop tijdelijk uit te schakelen. Bij herstart van het voertuig wordt de Lisa2alert weer automatisch actief. Deze knop is vrij te plaatsen binnen handbereik van de chauffeur.

 5. Plaats de Lisa2Alert box nabij de zekeringskast. 

 6. Het Lisa2Alert Dode Hoek Waarschuwings Systeem is op alle merken vrachtwagens toe te passen.

 7. De Lisa2Alert werkt op 12-24V

 8. Er worden 2 dode hoek waarschuwingsstickers voor op het voertuig meegeleverd

 9. Voor meer informatie over de installatie kunt u de PDF hieronder downloaden